10 UKERS KURS
HJELP TIL SELVHJELP

Lær teknikk 

med utgangspunkt i Solhilsen A: den vanligste Vinyasaen/sekvensen brukt i de aller fleste yogatimer. 

Yoga kan være et fantastisk verktøy for å ta vare på egen fysisk og mentale helse, men yoga asanas (stillinger) kan samtidig være ekstremt belastende til tross for at det blir lite snakket om innen yogamiljøet. 

Dette er essensen til hvorfor jeg ønsker å holde slike kurs: jeg vil gi deg kunnskap om yoga og yoga asanas slik at du vil kunne praktisere hjemme og med andre lærere uten å ende opp med skader og slitasje på kroppen. 

Jeg tar utgangspunkt i anatomi, biomekanisk bevegelseslære og psykomotorisk fysioterapi for å lære deg sunn og verdifull teknikk. Dette mener jeg du også kan få mye utbytte av i annen trening samt gi deg en mye større bevissthet og kunnskap om din egen kropp og hvordan den fungerer. 

Yogateknikk tar vi for oss annenhver søndag i workshop-stil. Men vi skal allikevel begynne hver time med pust eller meditasjon, samt avslutte hver time med Savasana (hvilestilling). 

Praktiser yoga asanas

med meg, slik jeg pleier å holde mine yogatimer. Jeg bruker sjeldent Solhilsener i mine klasser selv om det er den vi skal ta for oss under workshop-søndagene. Dog, mye av det du lærer under disse, kommer til å gi deg større forståelse for øvelsene under praksis-søndagene. 

Praksisen vår kommer til å bestå av gode, gjennomførte øvelser som du kan utøve hjemme for å bli sterkere, mer mobil og mer fleksibel. I disse timene kommer du til å kjenne at du har brukt kroppen -  kanskje på måter du aldri har brukt den på -  og samtidig gå ut fra klassen med større velbehag og ro etter avspenning og hvile. 

Vi begynner hver praksistime med pust eller guidet meditasjon. 

Lær enkle puste- og meditasjonsteknikker

Uavhengig av hvilke klasse vi har (workshop-stil eller praksis) kommer vi til å - annenhver gang - gå gjennom en enkel og nyttig guidet meditasjon som du kan bruke alene. Og annenhver gang gå gjennom én av tre av mine beste pusteteknikker som du også kanskje kan få bruk for hjemme eller hver gang du trenger å roe ned. 


Mye innen yoga, av både bevegelse og meditasjoner, kan virke uoppnåelig og tunge for de aller fleste. Det enkle (og nøye) er derfor som regel det aller beste. Man trenger ikke å stå på hodet eller å meditere hver dag i 40 minutter for å merke en betydelig forbedring i helsen og humøret. Snarere tvert i mot. Jeg gleder meg til å dele min kunnskap med deg!